Om oss

Familjen Kjellén har alltid haft hästar men började med araber i samband med att vi började tävla i distansritt 1994. Idag bor och driver mor och dotter Gunilla och Lovisa stallet i Röddinge med fem hästar och med hjälp av våra fantastiska medryttare: Ebba, Maja och Siska!

Gunilla

gunilla kjellen med yosemite

Mamma Gunilla Kjellén är uppvuxen med hästuppfödning och fick sitt första gotladsruss som nioåring 1956. Hon har haft häst sedan dess och har hållit på med hästar sedan dess och hunnit prova halvblod, shetlandsponnyer, Connemaraponny och New Forestponny innan den fösta araben införskaffades 1993. Distansritt upptäcktes i samband med VM i Stockhlom 1990. Det yngsta barnet, Lovisa, som är nummer sex var då nyfödd så det tog till 1993 innan den fösta araben införskaffades och tävlandet började året därpå.

Gunilla passerade äntligen 1000 godkända tävlingskilometer tävlings säsången 2017

Lovisa (Geraldsson)
kopenhamn 2010 head

Lovisa är yngsta dottern i familjen och började tävla i distansritt som tolvåring 2002. Som tonåring tävlade Lovisa mest i gotlandsruss i ponnytrav, mellan åren 2002 och 2011 körds totalt 175 lopp.

 

innan jag bestämde mig för att sluta på grund av tidsbrist och färre stallplatser.

Som 16 åring flyttade jag hemifrån för att starta mina gymnasiestudier på Plönningegymnasiet utanför Halmstad. Vid studenten våren 2010 tog jag studenten med en kombinerad hästsport- och naturvetenskaplig behörighet. En utbildning som förutom det vanliga naturvetenskapliga programmet, motsvar en hästskötarexamen. Dessutom så  passade jag på att ta tävlingslicens för både sulky- och monté-lopp inom stortravet.

Nu mera så är det distansritt som gäller! jag kombinerar att åka ut ett par dagar i veckan och rida m

ed att studera molekylärbiologi på Lunds universitet.

Josefin och Erika

 

jofefin-headDet är flera av syskonen Kjellén som har tävlat distansritt. Älsta dottern Josefin red åren 1996-2005 och bland meriterna finns bland annat silver och broms vid Young Rider-SM, lag brams vid Young Rider EM och silver i lag-SM. Josefin har 2297 godkända tävlingskilometer officiellt och har ridit yerika och perelkatterligare ca 500km (innan 5 milsritterna räknades). Idag driver Josefin veterinärkliniken på Bollerup utanför Tomelilla och är en flitigt anlitad tävlingsveterinär. Mellansystern Erika fick tillslut ta över storasysterns häst och tävlade på internationell nivå 2000-2008. Bland meriterna finns bland annat Young Rider SM-silver och lag-SM broms. Erika har idag eget stall utanför Växjö med egna araber.